En annen verden er mulig

En annen verden er mulig.

 

En ny eller en annen verden er mulig er det mange som sier.

Og vi tror på det. Ja vi er mer eller mindre overbevist om at det kommer til å skje. Den totale forvandling kommer plutselig til å skje!!!!!

 

Vi vil jo så gjerne ha det bedre. Vi vil jo så gjerne oppleve mer kjærlighet. Vi vil så gjerne oppleve fred og harmoni.

 

Jeg tror at en annen verden er mulig. Tror til og med at den er innen rekkevidde. Men det er ikke alltid så lett som vi tror. Ting tar tid. Prosjekter og holdninger må prioriteres for å skape den forandring vi ønsker. Det er ikke lett. Ingenting kommer av seg selv.

 

Hvis vi skal være litt ærlig med oss selv, så har vi nok en litt kristen ”halleluja mentalitet” boende i oss.  En mentalitet som sier dette skal nok gå. Vi får det til. Forandringen skjer bare vi tenker litt positivt. Plutselig en dag så er alt forandret. Og vi står der nye og skinnende i vår nye skjønne eksistens.

 

Vi vil gjerne tro at det kan være slik. Vil gjerne oppleve litt ”frelse” energi. Vil gjerne bli transformert i løpet av et øyeblikk.

 

Det er greit at vi har disse holdningene. Det er greit at vi er influert av det kristne tankegodset som dreier seg om å se eller oppleve Messias og så er transformasjonen fullkommen.

 

Vi tror at transformasjonen skal bli mer mirakuløs enn hva som egentlig er mulig.

 

Vi er fødselshjelperne for den nye verden. Vi er dem som kan bringe harmoni, ro og fred inn i vårt liv. Ingen annen enn oss selv kan få oss til å skape en forandring i våre liv. Og det gjør vi gjennom å bli bevisst oss selv.

 

Kun gjennom å bli bevisst oss selv, så forandrer vi verden.

 

Ja, jeg vet at det høres utrolig naivt ut. Men faktisk det er sant. Den store revolusjonen på verdens arenaen skjer gjennom en egen personlig transformasjon.

 

Den ytre verdens påvirkning er sterk. Jeg vedgår det. Den kan av veldig mange oppleves som helt forferdlig. Og ja jo, den er nok det. Verden slik den ser ut i dag er helt forferdlig, dvs den kan oppleves som helt forferdelig.

 

Men det er øyet som ser. David Attenborough ser naturens storslåtthet og skjønnhet.

 

Når vi ser det stygge i den ytre verdens slør, så dreier det seg også om at vi ikke ser den vakre verden i oss selv. Vi tør ikke helt å anerkjenne at vi bærer på et strålende og vidunderlig univers i vår egen kropp!!!

 

Ja det er faktisk sant. Når jeg var mindre så pleide jeg å se mye på turn i de olympiske spill og jeg så på kunstløp. Disse sportsgrener avslørte for meg kroppens sanne skjønnhet. Og jeg kunne ikke få nok av å se på dem. Det var bare så vidunderlig å se på hva den menneskelige kropp kunne utrette i forhold til skjønnhet. Jeg bare elsket det.

 

Men hva med å elske den egne kroppen. Ja, det er mye vanskeligere. Hva med å ære det stolte tempel som jeg selv bærer på. Det er en mye tøffere oppgave.  Huffa meg, jeg nei, jeg er vel ikke noe spesielt.

 

Det er her vi går feil. Her vi ikke klarer å se den større helheten. Her vi ikke klarer å sette oss selv inn i en større sammenheng. Det er ikke den ytre verden som skal forandres. Det er ikke noen som skal tvingas til å oppføre seg slik som vi vil. Det er ikke det det dreier seg om. Det er meg. Jeg er det forunderlige univers som har all potensial til å forandres. Jeg har viljen, jeg har instrumentene og incentivene til å foreta denne forandring. Det eneste som kreves av meg er at jeg elsker meg selv.

 

Ja, jeg vet at det høres helt forferdelig ut. Hvordan skal man kunne elske seg selv?

 

Tro meg det er mulig. Hvis vi kunne se at vi allesammen, hver og en på vår egen måte er unike vesener. Hvis vi kunne se at vi er en naturlig del av den større helheten. Hvis vi kunne se at vi har all grunn til å elske oss selv, så skulle kanskje ikke alt dette være så vanskelig.

 

Forståelsen av at det å elske seg selv er essensielt for å kunne forandre verden. Ingen annen vei er mulig.

 

Nei, nå snakker han vel allikevel gallimatias, tull og tøys. Nei dessverre – jeg gjør ikke det.

 

Den personlige forvandlingen er alt som finnes. Den personlige forståelsen er alt som finnes.

Det er all transformasjon vi kan få til.

 

Litt store ord, men jeg skal prøve å utdype dette standpunkt.

 

Vårt samfunn baserer seg på ulike ideologier, kapitalisme, kommunisme, liberalisme og mye annet. Alle disse systemer inneholder feil og brister. Derfor kan de ikke beskrive menneskets forhold til verden.

 

Så har vi religioner. Disse verdensreligionene beskriver menneskets søken etter en guds tilhørighet. Men alle disse religionene har også feil og brister, slik at de derfor ikke kan beskrive menneskets forhold til verden.

 

Så hva sitter vi igjen med? Ufullstendige teorier om hvordan vi skal forholde oss til verden. Og hva skjer med oss når vi forholder oss til disse ufullstendige teoriene – vi blir missfornøyde. Vi opplever at det er noe som mangler i våre liv.

Vi opplever at verden skulle være annerledes. Det er ting som ikke stemmer.

 

Men hva hvis det finnes et indre urverk som fungerer akkurat slik som det skal? Hva hvis det finnes en harmoni i våre liv som fungerer helt utmerket? Hva hvis naturen og kloden baserer seg på et system som ikke har noen store skavanker og menneskeskapte tilkortekommenheter. Hva hvis det tross alt fungerer helt utmerket?

 

Da er det jeg som ikke oppfatter saken riktig. Da er det jeg som ikke har de riktige brillene på. Da er det jeg som har missoppfattet saken. Da er det jeg som ikke har gitt meg selv nok kredit for å kunne løse min egen situasjon. Ikke gitt meg selv rom og space til å utvikles på en ok måte.

 

Ikke gitt meg selv nok harmoni og glede til å bli den jeg egentlig ønsker å være.

 

En annen verden er mulig.

Men det er jeg selv som sitter ved roret. Jeg selv som må styre skuten i havn.

Jeg selv som må passe på stormene i mitt liv, skjærene i sjøen, og hvordan jag kan finne le for at båten skal komme i ro, livet mitt skal oppleves som rofylt,, og harmoni fylle mitt sinn.

 

Lykke til med å forandre din verden.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.06 | 23:27

I 7. 8i2. Jeg vil takke for denne måte å komme i konakt. har gått in for landing på Flolanda skola. Skola vi inte børja om i gjen.. Lære hverandre å kjenne o

...
07.08 | 17:33

Hei Amalie og Maria og Tiril.
Jeg regner med at det var dere som var påskekjerringer på festivalen?
Takk for at dere var med !

...
06.07 | 12:23

Vi synes det er super gøy vi er 8 år alle sammen vi går i 3 klasse vi drømmer om det vær dag på kvelden snakkes

...
06.07 | 12:19

Vi syns det er kjempe gøy alle sammen har drømt om det på likt. Vis vi ikke får lov av dere så begynner vi og grine så veldig mye vi går i 3 klasse og vi er 8år

...
Du liker denne siden