å lytte til fortiden

Å bygge for fremtiden.


Å bygge for fremtiden innebærer også å lytte til fortiden. Fortiden finnes alltid med oss, vi kan ikke løpe vekk fra den. Vi lever i en tid hvor forandringene skjer raskere enn hva noen av oss klarer å følge med på. Noen av disse forandringene dreier seg om teknologiske fremskritt som gjør livet lettere å leve. Noen av disse forandringene innbærer ikke en forbedring av våre liv, uten fører til at vi blir mer opptatt av informasjon. Når vi blir opptatt av inforasjon, så glemmer vi å lytte på vår indre intuisjon. Når vi glemmer å lytte på vår indre intuisjon så glemmer vi å lytte til våre indre sykluser, vår rytme. Den naturlige rytme som finnes for hver og en av oss.

Gamle kulturer i både Europa, Asia, Afrika, Australia og Amerika var bevisst naturens rytmer. Mange av dem var også bevisst menneskets rytmer. Vår indre puls. Idag er det mange som ikke lever i samsvar med sin indre rytme. Dette leder til sykdom, det leder til at det blir stress i vårt biologiske system. Når vi opplever denne stress i vårt biologiske system så arter det seg ofte som ”vondter”, smerte.

Vi trur at det er noe feil med oss. Vi kjenner det, og vi går til legen for å finne ut hva som feiler oss. Vi er ikke i kontakt med våre indre rytmer og skaper derfor en stress i vårt biologiske system.

Egentlig så er vår fysionomi helt lik stenldersmenneske. Ingenting har forandret seg. Fysiologien vår er helt lik. Men vi har lært oss mye. Vi har lært oss å prosesse informasjon på en rask og effektiv måte. I hvert fall teknologisk kunnskap.

Men ofte glemmer vi å tilegne oss kunnskap om vår egen rytme, og om planetens rytme. Vi har derfor mye å lære av de gamle kulturene på planeten. Det finnes mange tradisjonsbærere som har viktige erfaringer for alle mennesker på planeten hvis vi bare tar oss tid til å lytte på dem.

For å bygge for fremtiden så må vi lytte til fortiden. Lytte på erfaringene fra de som har levd før oss. Mennesket er ikke en nåtide skapning som kan tilpasses enhver form for liv. Vi har emosjonelle, mentale, fysiologiske og åndelige behov.

For å kunne tilfredstille disse behov så må vi kunne lytte innover, på våre indre ønsker, lengsler og våre slumrende evner som venter på å bli oppdaget. Vi må kunne lytte på hjerteslagene, på pulsen vår, på ønsker og behov som bor i vår egen kropp.

Gamle kulturer har mange teknikker for å få dette til. Når vi har lært oss å lytte til vår egen puls, vår egen indre kilde av kunnskap og visdom så kan vi også begynne å lytte til andre stemmer. Stemmer som dreier seg om det store samspillet mellom natur og menneske.

Den store viktige og mystiske forbindelse som tidligere kulturer var vel bevisst. Men som vi har prioritert langt ned på vår liste.

For å bygge for fremtiden så må vi lytte til fortiden, lytte til oss selv, og lytte til naturen. Når vi gjør det så kan vi finne ut hva som trengs for meg personlig og hva som trengs for at Jorden, naturen og dyrene skal kunna ha det godt i vår nærhet.


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.06 | 23:27

I 7. 8i2. Jeg vil takke for denne måte å komme i konakt. har gått in for landing på Flolanda skola. Skola vi inte børja om i gjen.. Lære hverandre å kjenne o

...
07.08 | 17:33

Hei Amalie og Maria og Tiril.
Jeg regner med at det var dere som var påskekjerringer på festivalen?
Takk for at dere var med !

...
06.07 | 12:23

Vi synes det er super gøy vi er 8 år alle sammen vi går i 3 klasse vi drømmer om det vær dag på kvelden snakkes

...
06.07 | 12:19

Vi syns det er kjempe gøy alle sammen har drømt om det på likt. Vis vi ikke får lov av dere så begynner vi og grine så veldig mye vi går i 3 klasse og vi er 8år

...
Du liker denne siden